Начало

Първа награда за талантливата Мина

Малката пианистка Мина отново прослави Созопол като спечели първа награда на Международния клавирен конкурс „Андрей Стоянов”, който се проведе в София. Международно жури  начело с проф. Домусчиев оцени близо 100-те участника, които се представяха в три възрастови групи. Созополското дарование се конкурира със свои талантливи връстници от Германия, Гърция, Турция,Румъния,Сърбия и Македония. Тя очарова публиката и спечели журито с виртуозното изпълнение на произведението на акад. Андрей Стоянов- „Танец” и „Котка и мишка” на композитора Капланд.

scroll back to top

продължава>

 

Есенна забава в ЦДГ „Делфинче”

Малчуганите от град Черноморец преживяха истински празник като участваха с удоволствие в заниманието „Есенна забава в детската градина”.Традиция е в детското заведение темите, залегнали в плана за годината да бъдат поднасяни на децата чрез ролеви игри и спортни занимания. Така децата научават много лесно интересни информации за природата, заобикалящият ги свят, за хората и животните.

scroll back to top

продължава>

 

Созополските ученици отбелязаха Деня на толерантността

Празник от децата за децата организираха в СОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Созопол. Той е посветен на Деня на толерантността,който се отбелязва на 16 ноември в цел свят.

С подготовката на празника се заеха дългогодишните педагози Пенка Караманова и Веселина Чапевова, които превърнаха честването на Деня на толерантността в традиция за Созополското училище.

scroll back to top

продължава>

 

Пожар погълна трима души

Първи на помощ се отзовават жителите на Стария град

Жестоката трагедия се разиграва на ул. „Тюлен” в гр. Созопол, когото пожар обхваща къщата, където под наем живее семейство от Добрич. При тях в този момент са били и родителите на жената. Сигналът в Службата по противопожарна безопасност е получен в 23.39 ч.

На мястото на пожара пристигат двете пожарни на службата в Созопол и още пожарни от Бургас. Кризисният щаб към община Созопол реагира веднага и се организира гасенето на пожара

scroll back to top

продължава>

 

Созопол превзе Индия

Градът ще бъде домакин на втория по големина в света форум в областта на минерално-суровинната промишленост  - Балканския конгрес по преработка на минерални суровини

Созопол стана сензацията  в столицата на Индия – Ню Делхи,където в присъствието на над 1300 делегати, представители на над 54 държави от целия свят официално беше открит XXVI Световен конгрес по преработка на минерални суровини.

scroll back to top

продължава>

 

Страница 276 от 309

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

септември 2020
пвсчпсн
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930