Начало

Над 15 хиляди австрийци ще посетят Созопол

 Първите туристи идват в петък

 Над 15 хиляди австрийски пенсионери ще посетят  Созопол през месеците април и май за настоящата и 2014 година. Те са членове на Съюза на австрийските пенсионери, който е оглавяван от бившият външен министър на страната. Летовниците, които са настанени в Слънчев бряг ще посетят Созопол в рамките на целодневен тур, който включва посещение на храм Св. Георги Победоносец, където се съхраняват мощите на св. Йоан Кръстител, св. Андрей Първозвани и св. Николай Чудотворец. В програмата им е включена разходка в Стария Созопол и посещение на Археологически комплекс „ Св. Николай Чудотворец” в центъра на града. Първото посещение на австрийските туристи ще бъде на 26 април, петък. Предвидена е и среща на австрийската туроператорска фирма с кмета на община Созопол Панайот Рейзи.

scroll back to top

продължава>

 

Созополските тракийци се завърнаха към корените си

Тракийско дружество „Яни Попов”- Созопол взе участие в Национална среща на потомци на бежанци от Одринска и Беломорска Тракия и Мала Азия, която се проведе в Сливен.

В срещата под надслов „ Завръщане към корените” взеха участие потомци на бежанци от Тракия и Мала Азия, представители на СТДБ, на община Сливен и общинския съвет, както и експерти от Държавна агенция „Архиви”, медии и други институции. Над 500 потомци на бежанци,сред които и созополските тракийци поднесоха венци и цветя в памет на загиналите тракийци в Балканската война и по пътя на кървавия поход на разорението на тракийските българи. Те присъстваха и на заупокойно молитва в памет на загиналите тракийци.

scroll back to top

продължава>

 

И Азия впечатлена от археологията в Созопол

 

 Созопол представи културно-исторически туризъм на борсата във Велико Търново

Много силно представяне на община Созопол бе регистрирано на 10 Юбилейно туристическо изложение „Културен туризъм 2013 „ във Велико Търново. Старата българска столица събра елита на българските туристически дестинации, които в продължение на четири дни имаха възможност да представят възможностите си пред многобройните посетители на единствената специализирана за културен туризъм борса в страната.

scroll back to top

продължава>

 

Стотици се включиха в пролетното почистване

Жителите на община Созопол активно участваха в Националната кампания „Да изчистим България за един ден”. Традиционното пролетно почистване, с което жителите на туристическата община се подготвят за активния сезон е традиция от години и привлича най- много участници в почистването на плажните ивици.

Жители на с. Атия заедно с кмета Ренета Стоева почистиха голям периметър от плажа „Вромос”.

scroll back to top

продължава>

 

Детска олимпиада за талантливите деца на община Созопол

За седми път в Созопол се проведе Детска олимпиада с участието на ученици от всички училища на територията на община Созопол. Тя се организира и провежда от собственикът на хотел”Вила Лист”Иван Илиев, който е сред основателите на Ротари клуб Созопол. Почетен гост на събитието бе кметът на община Созопол Панайот Рейзи.

 

scroll back to top

продължава>

 

Страница 262 от 315

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

октомври 2020
пвсчпсн
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031