Начало

Включиха авиацията срещу комари и гъботворки

 

Най- голямата напаст по горите в цяла Странджа е на прицел. От години гъботворката унишожава красивите и вековни гори на Странджа, в които попадат и общинските гори на Созопол. Новото предприятие за управление и стопанисване на общинските гори, което бе създадено съвсем наскоро реагира светкавично и чрез самолетна обработка бяха третирани над 24 хиляди декара общински гори. Фирма БИОВЕТ ангажира селскостопанска авиация, която в рамките на десет дни от началото на месеца разпръсна препарата „Димилин”, с който да бъдат унишожени гъботворките и различни листогризести носекоми.

scroll back to top

продължава>

 

Созопол става конгресен център

 

Созопол да стане конгресен център на България, това си пожела кметът Панайот Рейзи по време на откриването на XV Балкански конгрес – 2013 по преработка на минерални суровини. Най-мащабният международен форум на годината е само началото на поредица конгреси, убеден е градоначалникът. От сега се водят преговори за подобна конференция на полицаите.

 

scroll back to top

продължава>

 

600 души от 52 страни от целия свят идват в Созопол

В рамките на XV Балкански конгрес – 2013 ще се проведе кръгла маса с участието на евродепутати

Созопол тръгва по пътя на модерния конгресен туризъм със силен старт. Най- голямото събитие от този род за 2013 година се провежда в Созопол. Близо 600 души- делегати на конгреса и представители на фирми от минната индустрия от цял свят идват като участници в юбилейния Балкански конгрес, организиран от община Созопол и Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски”- София.

scroll back to top

продължава>

 

О Б Я В А

Във връзка с §5 от ПЗР на Наредбата за условията и реда за възлагане на изпълнението на дейности в горските територии държавна и общинска собственост и ускоряване на горскостопанските мероприятия на територията на горите собственост на Община Созопол и изпълнение на одобрения годишен план за ползване на дървесина обявяваме  на процедура по възлагане на добив по  реда и условията на чл.38, ал.1 от Наредбата, във връзка с получени в срока до 01 октомври  2012 год., заявления от търговци , отговарящи на изискванията на чл.115 от Закон за горите.

scroll back to top

продължава>

 

Френският език- езикът на елита и десидентите

Семинар на тема „България-20 години член на Международното франкофонско движение” събра в сградата на общинския съвет в Созопол български и чужди франкофони.  Събитието се провежда в рамките на третото издание на Международния франкофонски фестивал „Солей” и бе открито от директорът на фестивала Александрина Исайлова и кмета на Созопол Панайот Рейзи.

scroll back to top

продължава>

 

Страница 250 от 310

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

септември 2020
пвсчпсн
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930