Начало

Великденски базар набира средства за неличимо болни

Станалият традиционен Великденски базар в Созопол тази година привлече благотворителността на хора от цялата община. С вкусни ястия и оригинални сладкиши участваха благотворително институции, ресторанти, неправителствени организации и кметства. На отрупаните с кулинарни изкушения маси присъстваха и типичните само за Созопол дамги. Благотворителният базар бе открит от кмета Панйот  Рейзи, който благодари на присъстващите за добротата и състраданието към страдащите и нуждаещите се и ги поздрави с Великденските празници.

scroll back to top

продължава>

 

Ред на църковните служби за Възкресение Христово

27.04.2013 г. – ЛАЗАРОВДЕН

Утренята служба служба ще бъде в църквата „Свети Иван Рилски” с. Равадиново.

Вечернята служба  ще се проведе в църквата „Св.Св.Кирил и Методий” гр.Созопол.

28.04.2013 г. – НЕДЕЛЯ - ВРЪБНИЦА

СУТРИНТА :  Църквата е отворена от 7.00 часа. Службата започва в 8.00 ч. Литургия, раздаване на върба, литийно шествие за пренасяне мощите на Свети Йоан Кръстител в църквата „Св.Св.Кирил и Методий”.

ВЕЧЕРТА :  Последование на жениха. Църквата е отворена от 18.00 ч. Службата започва 18.30 ч.

scroll back to top

продължава>

 

Четири дни в седмицата австрийските туристи в Созопол

„Созопол е изключително красив и гостоприемен град и се оказа много по- впечатляващ в сравнение с предварителните презентации у нас”- заявиха австрийските туроператори  по време на среща с кмета на Созопол Панайот Рейзи.

Програмата на австрийските туристи включва ежедневни турове до Созопол в продължение на четири дни докато трае едноседмичната им почивка в Слънчев бряг.

scroll back to top

продължава>

 

Лазарки наричат за здраве

Малки и големи лазарки посетиха община Созопол, за да поздравят служителите с празниците Лазаровден, Великден и Гергьовден. В присъствието на кмета Панайот Рейзи, служители и посетители на общината лазарските групи от с. Атия, с. Равадиново и от Созопол- лазарки от Тракийско дружество „Яни Попов” и СОСЗР,клуб „Българка” изпълниха лазарски обичаи и изпяха красиви народни песни.

scroll back to top

продължава>

 

Над 15 хиляди австрийци ще посетят Созопол

 Първите туристи идват в петък

 Над 15 хиляди австрийски пенсионери ще посетят  Созопол през месеците април и май за настоящата и 2014 година. Те са членове на Съюза на австрийските пенсионери, който е оглавяван от бившият външен министър на страната. Летовниците, които са настанени в Слънчев бряг ще посетят Созопол в рамките на целодневен тур, който включва посещение на храм Св. Георги Победоносец, където се съхраняват мощите на св. Йоан Кръстител, св. Андрей Първозвани и св. Николай Чудотворец. В програмата им е включена разходка в Стария Созопол и посещение на Археологически комплекс „ Св. Николай Чудотворец” в центъра на града. Първото посещение на австрийските туристи ще бъде на 26 април, петък. Предвидена е и среща на австрийската туроператорска фирма с кмета на община Созопол Панайот Рейзи.

scroll back to top

продължава>

 

Страница 234 от 287

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

май 2020
пвсчпсн
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031