Начало

Археология и култура са магнитът за туристите в Созопол и Черноморец

Община Созопол и тази година взе участие в най- престижния български туристически форум- Международната туристическа борса „Ваканциа и СПА Експо“ , която се проведе в София. На щандът на общината бяха презентирани много хотели и атракциони, което за пореден път показва ангажиментът на общинската администрация да работи съвместно с туристическия бранш за популяризиране на Созопол като атрактивна дестинация и привличането на повече туристи целогодишно.

scroll back to top

продължава>

 

Всичко за осветлението- на международен форум в Созопол

Учени от цял свят се събрат на XV Юбилейна конференция по осветление

Созопол и тази година ще бъде домакин на голямо международно събитие, което ще събере на едно място от 10 юни до 13 юни  учени, преподаватели и бизнес, които ще обсъдят най- новите тенденции, свързани с осветлението, технологиите, ефективността и  европейските стандарти и изисквания в тази сфера. XV Юбилейна конференция по осветление се организира като част от честванията по случай 50 Години Национален комитет по осветление.

scroll back to top

продължава>

 

Созопол с награда за туризъм

С наградата „Златен приз“ за принос в утвърждаването на Созопол като водеща туристическа дестинация за 2013 г. е удостоен кметът на община Созопол Панайот Рейзи.

Кметът на община Созопол Панайот Рейзи доказа през  годините, че новаторството, подкрепата  и създаването на добри условия за туризъм  повишават переспективите пред  обществения сектор и бизнеса за развитие на всички видове туризъм и  утвърждаването на Созопол като запазена марка сред българските курорти.

scroll back to top

продължава>

 

СЪОБЩЕНИЕ

 

Община Созопол уведомява всички собственици на средства за подслон, места за настаняване/хотели, семейни хотели, стаи за гости, апартаменти за гости и др./ и заведения за хранене и развлечение категоризирани през 2004 и 2005г., че категоризацията на обектите им следва да бъде подновена през 2014г., в изпълнение на изискванията на чл.133, ал.2 и §5 от Преходните и заключителни разпоредби от Закона за туризма, обн. в ДВ бр.30 от 26.03.2013г.

scroll back to top

продължава>

 

ПОКАНА

Община Созопол кани  жителите на града, обществени организации и институции на тържественото честване на    136 години от Освобождението на Созопол от турско робство.

Тържеството ще се състои на 7 февруари, петък от 10.30 часа на Амфитеатър „Аполония“, където ще бъде извършен ритуал по издигане на националния флаг, знамето на община Созопол и знамето на Европейския съюз.

 

От 11.00 ч. ще бъдат поднесени венци и цветя пред  паметната плоча на Лермонтов  на входния път към града.

scroll back to top
 

Страница 230 от 318

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

ноември 2020
пвсчпсн
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30