Начало

Черноморец получи нови мощи на св. Николай Чудотворец

Мощите на св. Николай Чудотворец,  закрилник на Черноморец, пристигнаха в града и събраха стотици вярващи в курортното градче. На официалната церемония по предаването присъстваха директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров, кметовете на Созопол-Панайот Рейзи и  на Черноморец- Добри Добрев, много жители от морския град, както и чужденци.

scroll back to top

продължава>

 

Новите почетни граждани благодариха на Созопол

 

В тържествена обстановка и пред препълнен амфитеатър в Созопол новите почетни граждани на града получиха символите на най- голямата и престижна награда на Созопол. Основателят на Празниците на изкуствата „Аполония” проф. Димо Димов и директора на фестивала Маргарита Димитрова получиха високия приз от кмета на община Созопол Панайот Рейзи и председателя на общинския съвет Красимира Германова.

scroll back to top

продължава>

 

Три поколения плувци на празничния маратон

 

Близо 60 плувци взеха участие в традиционния плувен маратон ,посветен на празниците на град Созопол.Международното участие отбеляза масирано руско присъствие,както и двама полски плувци.Плувците бяха на възраст от 7 до 70 години.

scroll back to top

продължава>

 

Пътят Бургас- Созопол е отворен

В резултат на усилените действия по отводняване на участъците от пътя Бургас – Созопол, залети от придошлата дъждовна вода, пътят е проходим за шофиране в двете платна при засилено внимание от страна на водачите.
Пътят Созопол – Приморско остава затворен, като се ползва обходния маршрут Бургас - с. Ново Паничарево - с. Ясна поляна - Приморско.

scroll back to top
 

Изложба събра артефакти от спасителните разкопки в Созопол

Над 200 нови артефакти бяха представени в специална изложба „Спасените реликви на Аполония“ по време на пресконференция в Археологическия музей в Созопол.

Пресконференцията на тема „Спасителни археологически проучвания по по трасето на Водния цикъл“ в рамките на проект „Интегриран проект за воден цикъл на Созопол пол – I етап”бе открита от зам.кмета на община Созопол Петя Чапевова, ръководителят на спасителните разкопки Явор Иванов от Института по Археология към БАН и директорът на Археологическия музей в Созопол Димитър Недев, който бе част от екипа извършил археологическите разкопки в рамките на проекта.

scroll back to top

продължава>

 

Страница 230 от 333

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

февруари 2021
пвсчпсн
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728