Начало

Фестивал „Солей” дава сцена на Европейското изкуство

Тържествено и в присъствието на дипломати бе открит Международния франкофонски фестивал „Солей”, който се провежда за трети път в Созопол. Официално старт на културното събитие дадоха кмета на Созопол Панайот Рейзи и директорът на фестивала Александрина Исайлова. Дадена бе висока оценка на организацията на фестивала и усилията на участниците в него да популяризират най- добрите европейски образци от различните изкуства.

scroll back to top

продължава>

 

Сезон 2013 под знака на конгресния туризъм

15% ръст на туристите се очаква това лято в Созопол. Има едно завръщане на туристите от бившите социалистически републики- заяви кметът на Созопол Панайот Рейзи, което е показателно за утвърждаването на града като предпочитана дестинация.

Ръст на туристите има от  Румъния, Германия, Чехия, Унгария, Полша, Франция, Норвегия, Холандия.Увеличена е легловата база с 3 000-4 000 легла в сравнение с миналата година. Създадени са всички условия за една обра организация през туристическия сезон. В момента се изгражда видеонаблюдение в целия град, което ще повиши сигурността на многобройните гости на Созопол.Изграждат се и Wi Fi зони ,които допълнително ще повишат качеството на предлаганите туристически услуги.

scroll back to top

продължава>

 

Откриваме сезон „ Лято 2013”

На 02.06.2013 г.,неделя от 20.00 ч. официално ще бъде даден старта на туристическия сезон в Созопол. Тържественото откриване ще се състои на Амфитеатъра, където ще се състои и празничен концерт, на който ще бъде представен за първи път спектакъла „Идвам от древността ,отивам в бъдещето. Празничната програма ще продължи с концерт на Жан Шейтанов и ще завърши с пищна заря.

scroll back to top
 

Пет созополски плажа с най- чиста вода

Плажовете на къмпинг „Градина”,Созопол-централен,Созопол-плаж „Харманите”,къмпинг „Смокини” и вилно селище „Дюни-юг” са сред плажовете с най- чиста вода. Данните са от доклад  на Европейската агенция за околна среда (ЕЕА) за  лятото на 2012 г.

Комисията е наблюдавала и изследвала общо 93 плажа в България и е установила, че водите за къпане на 58, или  63,4 на сто от тях ,са в отлично състояние.Агенцията е наблюдавала у нас 90 плажа на морето и 3 на язовири във вътрешността на страната.

scroll back to top

продължава>

 

Съобщение за набиране на доброволци за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях

 

Във връзка с изпълнението на чл. 9 от НАРЕДБА за реда за създаване и организиране на дейността на доброволните формирования за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях, приета с ПМС № 123 от 25.06.2012 г., обн. в ДВ, бр. 50 от 03.07.2012 год., за набиране на доброволци за Доброволно формирование на територията на Община Созопол, Ви уведомяваме за следното:

Доброволец може да е всяко дееспособно, навършило 18 години физическо лице, което е клинично здраво, не страда от психично заболяване и не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер, освен ако е реабилитирано.

Кандидатите за доброволци подават заявление до Кмета на Община Созопол за членство в Доброволното формирование.

scroll back to top

продължава>

 

Страница 229 от 287

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

май 2020
пвсчпсн
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031