Начало

Созопол се рекламира на FITUR 2014

Община Созопол участва в Международното туристическо изложение FITUR 2014 , което се провежда от 22 до 26 януари в испанската столица Мадрид. Участието на Созопол е в рамките на представянето на България на една от най- големите туристическа борси, която привлича представители на туристическия бранш не само от Европа , но и от Латинска Америка.

scroll back to top

продължава>

 

Некропол от V в.пр.Хр. откриха археолозите в Созопол

Изграждането на Водния цикъл на Созопол е съпътствано със спасителни археологически разкопки, които се извършват от ръководителя на екипа  Явор Иванов от НАИМ-БАН Явор Иванов и зам. ръководителя Димитър Недев, директор на Археологическия музей в Созопол.

Макар и да са имали податки за много артефакти в района на ул. „Републиканска” в Новия град, археолозите остават приятно изненадани от богатите археологически пластове, на които се натъкват по време на работата си. В сектор от 180 метра са открити 20 погребения и керамични съдове ,бронзови стригали и парчета керамика от чернофигурна и червенофигурна  керамика.

scroll back to top

продължава>

 

Проекти за над 30 млн.лева представи община Созопол

Единадесет проекта на обща стойност 30 млн.500 хил. лева представи кмета на община Созопол Панайот Рейзи по време на работна среща на областния управител на Бургас Павел Маринов с кметовете на 13-те общини в областта във връзка със стартиралата инвестиционната програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”.          Програмата разполага със фонд от 500 млн. лева, който ще финансира проекти на общините, които не са класирани по европейските програми, но са важни за местната общност.

scroll back to top

продължава>

 

Созопол се готви за Йордановден

За поредна година смелчаци и куражлии ще премерят сили в традиционния ритуал по спасяване на Светия кръст от студените морски води по повод големия християнски празник Йордановден /Богоявление/. По традиция в Созопол участниците в ритуала са ергени. Очакванията на организаторите от община Созопол е за рекорден брой участници поради големия интерес към празника и сравнително топлото време.

scroll back to top

продължава>

 

Наградиха най- добрите спортисти на Созопол

 

- - nagrada  1В празнична атмосфера и в присъствието на много гости и приятели се проведе Балът на спортиста, който община Созопол организира всяка година, за да награди и поздрави най- добрите спортисти ,техните треньори и ръководство на спортните клубове на територията на общината.

Гости на празника бяха председателят на общинския съвет Красимира Германова, зам.кмета Катя Стоянова ,председателят на Комисията за младежта и спорта към общинския съвет Гено Пухов и общинския съветник Илиян Стефанов. Да споделят празника на спортната слава, бяха дошли и кметовете на Черноморец Добри Добрев, на Росен Иван Димов, на Крушевец Иван Иванов и на Равна гора –Иван Станев, които през цялата година са подкрепяли и подпомагали спортните школи и клубове, които се намират  в населените места.

scroll back to top

продължава>

 

Страница 224 от 310

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

септември 2020
пвсчпсн
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930