Начало

Нов прием за потребители и лични асистенти

Информация по предоставяне на социална услуга „Личен асистент” по проект „Подкрепа за достоен живот” – етап 3.3

 

Социалната политика на община Созопол навлиза във нова фаза. Разнообразни и широкообхватни социални услуги предоставяни на жителите на населените места в общината са основен акцент в социалната стратегия и приоритет в работата на общинската администрация през последните шест години. Резултатите от реализираните мерки и амбицията за все по-качествени социални услуги доведе до надграждане и създаване на устойчивост, която създава сигурност у потребителите на социалните услуги. Една такава услуга, която община Созопол предоставя в продължение на три години е услугата „ личен асистент“.

scroll back to top

продължава>

 

Новото чудо зависи от нас

Мощите на Свети Йоан Кръстител заеха трето място в Националната класация „Чудесата на България“, която ще определи откритието на хилядолетието с най- голямо обществено, историческо и археологическо значение. Откритието, което направи проф. Казимир Попконстантинов на остров Св. Иван стана №1 на първото издание на престижната класация за откритие на десетилетието преди две години.

Мощите на светеца-закрилник на Созопол направиха чудо ,като отвориха сърцата на стотици хиляди българи и чужденци за неговата святост и за християнските ценности,дошли да се поклонят в древния град. Сега е наш ред, на всички нас, да направим ново чудо и да най-великото откритие на всички времена да заеме достойното първо място в класацията „Чудесата на България“.

scroll back to top

продължава>

 

Истинска принцеса снима филм в Созопол

Снимките на нова хоривудска продукция започват в Созопол. След кадрите за филма „Снайпер 5“ с Том Беринджър на остров Кирик, следваща седмица започват снимките за най- новия холивудски филм на ужасите „Спящата красавица“. В Созопол пристига известният американски актьор Каспър Ван Дийн, познат от фантастичния екшън „Звездни рейнджъри“ и екшън комедията „Родени да карат“. На по-късен етап в снимките ще се включи и неговата съпруга Катрин Оксбърг. Тя е е наследничка на сръбска кралска династия и е позната като принцеса Катрин.

scroll back to top

продължава>

 

Том Беринджър ще чете историята на Созопол

„Тук съм на интензивни снимки и съвсем малко успях да разгледам града, но снощи се разходих по крепостната стена и съм силно впечатлен, градът е не само красив, но с изключителна история, с която ще се запозная, защото кметът на града ми направи специален подарък”- заяви изпълнителя на главната роля на филма „Снайпер5” Том Беринджър.

Той и режисьорът Дон Майкъл Пол се срещнаха с кмета на Созопол Панайот Рейзи, който ги поздрави за отличния избор на място за снимки и подари на двамата „История на Созопъл” от проф. Божидар Димитров. Панайот Рейзи изрази надежда, че Холивуд ще избере древния град и за други филмови продукции, защото градът освен атмосфера, история и море предлага отлични условия за производството на филми от различни жанрове.

scroll back to top

продължава>

 

Радио „Бургас” откри красотата на созополските села

Екипът на радио „Бургас”  стартира оригинална инициатива като включи в предаването „Гларуси и шамандури” селата, които попадат на територията на община Созопол. Водещият на предаването Жоро Янакиев среща слушателите с интересни хора, запознава ги с любопитни и малко познати факти  и популяризира традициите и обичаите, които са запазени за идните поколения.

scroll back to top

продължава>

 

Страница 223 от 303

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

август 2020
пвсчпсн
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31