Начало

Созопол чества 104 години Независимост

Община Созопол организира честване по случай 104 години от обявяването на Независимостта на България.

От 10.30 ч.- полагане на венци и цветя пред Паметната арка на героите в Марската градина

От 11.00 ч.- танцов спектакъл „Видрица” на Нешка Робева

На 22 септември България чества  едно значимо събитие от новата си история. На тази дата през 1908 г. страната ни обявява своята независимост.

scroll back to top

продължава>

 

Скелет на комарджия на 25 века откриха археолозите

Специалистите се натъкнали на костите, докато проучвали архаичен некропол дълбоко под нивото на манастирската църква “Свети Николай Чудотворец”. Комарджията е поне с век по-стар от храма.Специалистите датират скелета от V век преди Христа. Трупът бил погребан със специален обред и дарове в отвъдното. До него археолозите открили паница, чаша с източногръцки произход и към 80 астрагала (ашици) с кубична форма, част от задното коляно на агне, използвани в античността за хазартни игри. Същият мотив се открива в изображението на вазата от VI век преди Христа.

scroll back to top

продължава>

 

Миро от мощите на Свети Николай откриха в Созопол

Уникална и ценна реликва откриха археолозите при разкопките на трикорабната базилика на манастира "Св. Николай" в Созопол.Експертите са изследвали нисколежащия некропол от ранновизантийското и средновековно строителство. В малка ниша с тухли, характерна за раннохристиянската епоха е намерено малко гърненце с капаче.Вътре в миниатюрния съд е открита емулсия и прах. Смята се, че емулсията е миро от светеца.Първоначалните данни сочат, че тя е от периода 6- 7 век.

scroll back to top

продължава>

 

КОНКУРС ЗА ИЗБОР НА ВЪНШНИ ЕКСПЕРТ-ОЦЕНИТЕЛИ

КОНКУРС

ЗА ИЗБОР НА ВЪНШНИ ЕКСПЕРТ-ОЦЕНИТЕЛИ

 

 

МИРГ “ПРИМОРСКО – СОЗОПОЛ - ЦАРЕВО“ ОБЯВЯВА КОНКУРС ЗА ИЗБОР НА ВЪНШНИ ЕКСПЕРТ-ОЦЕНИТЕЛИ ЗА УЧАСТИЕ В КОМИСИИ ЗА ИЗБОР на проектни предложения подадени в рамките на Местната стратегия за развитие на Рибарска област „Приморско – Созопол - Царево”, финансирани от Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство“ 2007-2013 г.

 

scroll back to top

продължава>

 

С подаръци започна учебната година в Созопол

В присъствието на председателят на общинския съвет Красимира Германова и кметът на община Созопол бе даден старта на новата учебна година в ОУ”Св. св. Кирил и Методий”. Гости на тържеството  бяха представители на Училищния съвет и командирът на Военно морска база Атия комодор Митко Петев.

scroll back to top

продължава>

 

Страница 223 от 248

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

ноември 2019
пвсчпсн
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930