Начало

„Аполония“ превръща за поредна година Созопол в лятна столица на културата

Белослава ще получи специалната награда на ОББ при откриването на фестивала на 31 август

Созопол ще се превърне за поредна година в лятна столица на културата в дните между 30 август и 8 септември, когато градът ще бъде домакин на Празниците на изкуствата „Аполония“ 2012.

scroll back to top

продължава>

 

Звездни имена в програмата на Аполония

Общо 67 разнообразни и интересни прояви включва 10-дневната програма на тазгодишната „Аполония“, организирана от фондация „Аполония“ и Община Созопол. Амфитеатърът на града ще бъде домакин на общо 9 концерта, с първия от които – на 31 август, ще бъде официално открит и самият фестивал. На сцената в този ден ще излезе световно известната оперна прима Александрина Пендачанска, която ще зарадва българската публика със своите изпълнения в акомпанимент на пианиста Людмил Ангелов.

scroll back to top

продължава>

 

Столетница от Черноморец вдява игла без очила

На 25 август Неделя Шидерова Сотирова от  Черноморец стана първата столетница в най- новата история на града. С бодър дух и чувство за хумор тя посрещаше гости, а деца, внуци и правнуци бяха около нея, за да споделят празничния  ден. Специален гост на събитието бе кметът Добри Добрев, който искрено поздрави дребната столетница и пожела по- младите да имат поне на половина от нейния бодър дух и добро настроение. Кметството подари на баба Неделя  плазмен телевизор, красива  торта и голяма кошница с цветя с пожелание още много години да посреща гости на рождения си ден.

scroll back to top

продължава>

 

Панихида събра миньори в Атия

Вече пета година кметство с. Атия организира среща на миньорите, които са работили в Бургаски медни мини. На 25 август, деня на миньора , на площада в миньорското селище в Атия, на метри от сградата на управлението на БММ,служители и миньори се събират, спомнят си добрите времена и отдават почит на своите другари, които не са вече между живите.

scroll back to top

продължава>

 

Ремонти подобряват условията в общински сгради

Община Созопол предприе основни ремонти на няколко сгради в различни населени места в общината.Целта е до началото на есента условията за работа в тях да се подобрят и да съответстват на хигиенно- санатирните изисквания.До 15 септември трябва да приключат ремонтните дейности в ОУ”П.Н.Яворов” в с. Крушевец. Строителните дейности са свързани с подготовка на училищната сграда през новата учебна година да осигури целодневна организация на учебния ден на учениците от първи до трети клас,като по този начин ще бъдат обезпечени санитарно- хигиенни и безопасни условия на обучение и труд.

scroll back to top

продължава>

 

Страница 222 от 244

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

септември 2019
пвсчпсн
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30