Начало

ВМС отбеляза 134 години от създаването си

Военноморските сили тържествено отбелязаха 134 години от създаването си. Годишнината бе отбелязана във Бургас, Варна, Добрич,Балчик и Русе, където е поставено началото на българския флот.

На тържествено събрание в Бургас бяха поздравени офицери, матроси и военнослужещи във флота  и бяха отличени за постигнати успехи при изпълнение на воинския си дълг. Поздравления отправиха контраадмирал Румен Николов и комодор Митко Петев. На тържественото събрание гости бяха и представители на местните власти сред които зам. областния управител Евгений Врабчев, кмета на община Созопол Панайот Рейзи и зам. кмета на Бургас Красимир Стойчев.

scroll back to top

продължава>

 

Седмица на руската култура

 

Любими руски филми и популярни песни са само част от Седмицата на руската култура, която община Созопол организира в рамките на лятната си културна програма. От 5 август до 11 август Созопол ще бъде завладян от магията на руската култура, а многобройните гости на курортния град ще могат да видят културните събития безплатно на сцената на амфитеатъра . Филмовият маратон започна на 5 август и продължава на 7 август, 8 август и 10 август от 21.00 часа. С особено голям интерес се очаква концертът на група „Грамофон”, който е на 11 август от 20.00 часа на сцената на амфитеатъра.

scroll back to top

продължава>

 

Археологията на Созопол и Черноморец влизат в правителствена програма

 

Археологическият комплекс „Св. Николай Чудотворец” в Созопол и крепостта Акра в Черноморец ще са част от новата програма за развитие на културно- историческия туризъм, която правителството разработва. Това стана ясно по време на посещението на зам. министъра на културата Велислава Кръстева в Созопол като част от инспекцията на археологическите обекти по Черноморието.

scroll back to top

продължава>

 

Носител на „Оскар” с изложба в Созопол

 

26 картини на българския художник- аниматор Любомир Христов ще бъдат представени в изложба под наслов„ Различен”. Картините са подредени в Археологическия музей в Созопол, а официалното откриване е в 18.30 часа днес.

scroll back to top

продължава>

 

Созопол и Приморско учредиха Местна инициативна група

На официална среща в община Приморско кметът на община Созопол Панайот Рейзи и  кметът на Приморско д-р Димитър Германов и представители на бизнеса, учредиха  Местна инициативна група (МИГ) „Приморско – Созопол”. Двете морски общини обединяват усилията си, за да успеят да реализират възможно най- голям брой проекти в новия проектен период 2014-2020 година.

scroll back to top

продължава>

 

Страница 222 от 290

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

юни 2020
пвсчпсн
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930