Начало

Община Созопол стартира нов трансграничен проект

Община Созопол стартира изпълнението на дейностите по  проектно предложение “ ОПАЗВАНЕ НА КУЛТУРНО-ИСТОРИЧЕСКОТО НАСЛЕДСТВО – ОБЩА ЕВРОПЕЙСКА ЦЕЛ”. Договорът се изпълнява в партньорство с Регионален музей – град Одрин. Проектът за ТГС ще бъде финансирано по линията на новата цел „Европейско териториално сътрудничество", чрез   средства по ИПП и съфинансиране от държавните бюджети на Република България и Република Турция.  Основната цел е популяризиране на културното наследство и създаване на условия за устойчиво развитие на туризма.

scroll back to top

продължава>

 

XV Юбилейна конференция по осветление стартира в Созопол

От 10 до 13 юни Созопол ще бъде домакин на  XV Юбилейна конференция по осветление „България Светлина” Созопол 2014. Конференцията ,в която ще вземат участници близо 300 учени от страната и съседните балкански страни съвпада с честванията по повод  50 Години Национален комитет по осветление.

scroll back to top

продължава>

 

Енергийната сигурност в света събра млади учени в Созопол

Близо 100  учени от 22 страни  взеха участие в четвъртото издание на научния форум „Школа на НАТО”,който традиционно се провежда в Созопол.

Темата, която събра млади учени, проподаватели и студенти бе “Nanoscience Advances in CBRN Agents Detection, Information and Energy Security. Участниците споделиха научен опит и нови разработки в основата на които бе енергийната и информационна сигурност на глобалния свят.

scroll back to top

продължава>

 

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

на вниманието на всички лица, извършващи хотелиерска дейност

Община Созопол Ви уведомява, че с Решение № 715/17.12.13г., размера на туристическия данък, за всяка нощувка, съобразно категорията на местата за настаняване за предстоящият сезон 2014г. е както следва:

- Категория  1 звезда        – 0,40 лв. за нощувка;

- Категория  2  звезди       – 0,40 лв. за нощувка;

- Категория  3   звезди      – 0,40 лв. за нощувка;

- Категория   4   звезди      – 0,50 лв. за нощувка;

- Категория   5   звезди       – 0,50 лв. за нощувка.

Размера на дължимия данък за календарния месец се определя като броя на  предоставените нощувки за месеца се умножи по размера на данъка.

Дължимия данък се внася до 15-то число на месеца, следващ месеца през който са предоставени нощувките.

 

Община Созопол

 

 

scroll back to top
 

Шумът от заведенията- проблем за туристите

Созопол ще развива круизен туризъм

Традиционната среща в началото на туристическия сезон събра на работна среща представители на местния бизнес и представители на институции, работещи в това направление.Срещата бе организирана от община Созопол и Бургаската регионална туристическа камара. На нея присъстваха кметът на Созопол Панайот Рейзи, председателят на БРТК Иван Иванов, д-р Пачев от Комисията по контрол на храните и Калина Павлова,директор на дирекция „Икономически дейности” в общинска администрация.

scroll back to top

продължава>

 

Страница 220 от 318

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

ноември 2020
пвсчпсн
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30