Начало

Празник на Народните будители в с. Равна гора

Кметство с. Равна гора и Народно читалище „Изгрев 1929” организират тържествено честване на 1 ноември- Деня на Народните будители. Празникът ще се проведе на 31.10.2012 г.,сряда от 17.00 ч. в салона на читалището.

Празничната програма включва есе за дейността на будителите, рецитал от стихове за велики българи, изпълнения на женска детска и мъжка фолклорни групи и брейк формация към НЧ.”Изгрев 1929”. Празничният концерт включва и индивидуални изпълнения на жители на с. Равна гора.

scroll back to top
 

Министър Нейков подкрепя спортната стратегия на Созопол

Министърът на младежта и спорта Свилен Нейков се срещна с кмета на община Созопол Панайот Рейзи във връзка с амбициозната спортна програма на общината. На срещата присъстваха спортни деятели от града и  изп.директор на ЕАД „Национални спортни бази” към министерството на младежта и спорта Петър Божилов. Преди срещата в кабинета на кмета министър Нейков посети градския стадион, в който тече мащабен ремонт и реконструкция и разгледа Олимпийската база в близост до стадиона. Той сподели впечатленията си ,че в Созопол се изгражда модерен стадион, който може да представя страната ни на всякакви международни спортни събития.

scroll back to top

продължава>

 

Среща на бизнеса с банки за финансиране на проекти

Община Созопол организира среща на представители на бизнеса от региона с „ДСК Булпроджект” и Банка ДСК ЕАД във връзка с възможностите на банковите институции да финансират проекти на местния бизнес по европейските програми. Срещата ще се проведе на 29 октомври,понеделник от 11.00 ч. в Заседателната зала на общинския съвет в Созопол.Финансирани ще бъдат проекти свързани с търговията и различни мерки по Европейските програми.

scroll back to top

продължава>

 

Созопол и Корфу с общ проект

Пълна подкрепа от общинските съветници получи докладната на кмета на община Созопол Панайот Рейзи за кандидатстване с проект към Министерството на труда и социалната политика за трансграничен проект с гръцкия град Корфу. Всичките 17 съветници гласуваха община Созопол в партньорство с Общинско дружество на Корфу и Европейски културен форум: Адриатическо- Йонийско дружество да подготви проектно предложение,чиято основна цел е подпомагане социалното включване и стимулиране развитието на социалната икономика в двете крайморски курортни общини.

scroll back to top

продължава>

 

Децентрализацията-успешния път на европейските общини

Любляна- зелената столица на Европа

Делегацията на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България (НАПОС – РБ),  водена от Красимира Германова(председател на общинския съвет в Созопол) председател на Управителния съвет на асоциацията и  Делян Дамяновски(председател на общинския съвет  Мездра), изпълнителен директор на асоциацията проведе пътуващ семинар за обмяна на опит в областта на местното самоуправление в страни от Европейския съюз. В семинара ” Европейски практики в местното самоуправление „ участваха и общинските съветници от Созопол, кметове на населени места в общината и представители на общинската администрация.

scroll back to top

продължава>

 

Страница 215 от 244

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

септември 2019
пвсчпсн
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30