Начало

2 работни позиции по програмата „Старт на кариерата” към Агенцията по заетостта

Дипломирани младежи с висше образование могат да кандидатстват за работни позиции през 2021 г. в централни ведомства и техните териториални поделения в страната.

Чрез Програмата се предоставя възможност на безработни младежи, завършили висшето си образование, в рамките на 12 месеца да натрупат първия си трудов стаж, както и професионален опит, умения и практика по придобитото образование, с което да поставят началото на своето кариерно развитие.

scroll back to top

продължава>

 

Обръщение на Кмета по повод Деня на българската община

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
УВАЖАЕМИ СЛУЖИТЕЛИ НА ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ,
За мен е чест да Ви поздравя с Деня на българската община – 12 октомври!
Днес е денят, в който изказвам своята признателност и благодарност към всички, които влагат труд и умения за развитието на община Созопол.
Първостепенна задача в ежедневните ни действия е да работим за благоденствието на хората от нашата община и да стимулираме тяхната обществена ангажираност и отговорност.
Поздравявам всички Вас, служители в общинската администрация, кметове и кметски наместници, общински съветници, които със своята работа утвърждавате авторитета и ролята на местната власт и се грижите за достойния живот на нашите жители!
На всички желая здраве, лично щастие и енергия за нови професионални успехи във Вашата нелека и много отговорна работа!
ТИХОМИР ЯНАКИЕВ
Кмет на Община Созопол
scroll back to top
 

12 октомври - Ден на българската община

Днешната дата е определена за Ден на българската община през 1998г. с решение на делегатите на Общото събрание на Националното сдружение на общините.
По този повод се проведе ден на отворените врати в сградата на Община Созопол. Учениците от VII и XI клас на СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ заедно с техните преподаватели бяха посрещнати от секретаря Янко Костадинов, който им разказа как работи институцията.
След това децата бяха поканени в кабинета на Кмета, където той ги очакваше, за да им сподели за неговите основни задължения и да им покаже стаята, в която се взимат най-важните решения, касаещи жителите на цялата община. Всеки желаещ имаше възможността да седне на кметския стол и да си направи снимка за спомен.
Учениците посетиха още кабинетите на Секретаря, отдел Проекти, фронт офиса, финансовата и културната дирекции, където получиха отговори на своите въпроси относно работата на всеки служител.

На днешната дата през 1882 година в Държавен вестник е публикуван първият Закон за общините и градското управление, който регламентира устройството и дейността на местните органи на държавната власт в Княжество България. През 1998 г., водени от желанието да се създаде нова традиция в историята на българските общини, която да свързва миналото, настоящето и бъдещето на местното самоуправление в България, делегатите на Общото събрание на Националното сдружение на общините решават отбелязването на Деня на българската община да бъде на 12 октомври.
scroll back to top
 

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС НА КМЕТА НА ОБЩИНА СОЗОПОЛ ПО ПОВОД МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА УЧИТЕЛЯ

Уважаеми учители,

От свое име и от името на Общинска администрация най-сърдечно Ви поздравявам по случай 5 октомври – Международен ден на учителя!

Учителската професия е призвание и мисия да вдъхновявате и да запалвате огъня на знанието в децата ни. Благодарение на усърдието, труда и търпението Ви, израстваме достойни личности, изпълнени с устрем за бъдещето!

Благодарим Ви, уважаеми учители от община Созопол, че водите нашето бъдеще - децата ни по пътя на знанието!

Желая на всички бивши и настоящи учители здраве и уважение от възпитаниците и техните родители! От сърце Ви желая сполука във Вашата благородна мисия – образованието на нашите деца!

ТИХОМИР ЯНАКИЕВ

Кмет на община Созопол

scroll back to top
 

Заповед № 8-Z-1181/ 2.10.2020 г.

На основание чл.44, ал.2 от ЗМСМА, и с оглед изпълнение на разпоредбите чл.9 от Наредба за опазване на обществения ред и сигурност на територията на община Созопол, и предвид предстоящата подготовка за зимен сезон и постъпили сигнали за действия нарушаващи спокойствието и почивката на гражданите,
кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев издаде Заповед № 8-Z-1181/ 2.10.2020 г., с която се забранява рязането на дърва – ръчно или машинно в границите на урбанизираните територии в часовете от 14.00 часа до 16.00 часа и от 22.00 часа до 08.00 часа през зимния период / месец октомври – месец април/.
Според заповедта тротоари и улични платна могат да се използват за временно разтоварване на строителни материали, ремонтни отпадъци, сгурия, изкопни маси, дърва за огрев, въглища и други в срок не по-дълъг от 3 /три/ дни в населените места, развиващи туристическа дейност и 14 дни в останалите селища на Общината. След този срок, собственикът заплаща такса “тротоарно право”, съгласно нормативните уредби/тарифи за съответната зона.
scroll back to top
 

Страница 22 от 334

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

март 2021
пвсчпсн
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031