Начало

27 септември - световен ден на туризма

 

wtdУважаеми съграждани, уважаеми професионалисти и работещи в сферата на туризма, поздравявам Ви със Световния ден на туризма!

Туризмът е кауза и местните хора са приели с ума и сърцето си тази трудна и отговорна задача. За нея са нужни много сили, голяма работоспособност, предприемачески нюх, но и въображение, защото освен сериозен бизнес туризмът също е преживяване, емоция и светоглед.

Поздравявам общинска администрация за вложените усилия и всеотдаен труд, за постигнатия сериозен административен капацитет и съвместна работа с всяко едно физическо и юридическо лице, заети в сферата на туризма.

Благодарим на стотиците български и чуждестранни туристи, избрали Созопол, Черноморец и техните околности, за своя пълноценна почивка.

Работата на Община Созопол е осигуряване на спокойствие, чистота, добра инфраструктура и хубави емоции, чрез богата лятна културна програма.

Бъдете неуморни, позитивни в своята работа, защото освен отговорности и задължения, най-хубавото в тази област са създадените приятелства и прекрасни съвместни изживявания.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Катя Стоянова

И. Д. Кмет на Община Созопол

scroll back to top
 

Поздравителен адрес по случай Деня на Независимостта

Уважаеми жители на община Созопол,

Приемете моите поздравления по случай 111-та годишнина от обявяването на Независимостта на България!

На 22 септември 1908 година е обявена Независимостта на България! На този ден страната ни отваря нова страница в своята история, превръща се в равноправна на другите европейски държави. Независимостта не ни е подарена, тя е извоювана от нашите предци.

Нека продължаваме да отстояваме девиза, издигнат преди 111 години: "България над всичко!".

Днес ние се прекланяме пред подвига на хората, благодарение на които живеем в съвременна България! 

Нека си пожелаем да сме достойни наследници на нашите деди, да сме отговорни в действията си и да бъдем добър пример за следващите поколения!  

Честит празник!

 

КАТЯ СТОЯНОВА

и.д. Кмет на Община Созопол

scroll back to top
 

Честване на 111 години от обявяването на Независимостта на България

Община Созопол кани жителите на град Созопол на честване по случай 111- та годишнина от обявяването на Независимостта на България.

От 10.30 ч. на Амфитеатър "Аполония" тържествено ще бъде издигнато националното знаме. От 10.45 ч. пред Арката на загиналите герои за свободата на България ще бъдат поднесени венци и цветя.

В честването ще вземат участие матроси от Почетната рота на Военно морска база Бургас.

scroll back to top
 

Поздравителен адрес по случай Първия учебен ден

СКЪПИ УЧЕНИЦИ,

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И РОДИТЕЛИ,

В навечерието сме на Новата учебна 2019/2020 година. Всички с трепет очакваме първия учебен ден, денят, в който бъдещето на България ще изпълни училищните дворове. Училищният звънец ще призове и стотиците малки и големи ученици в училищата в община Созопол.

За най-малките, това е първият път, в който навлизат в света на училището, а за най-големите - последния, преди да прекрачат в света на възрастните. Този ден е празник за всички нас - ученици, учители и граждани, защото символизира стремежа на българина към духовност, към наука и просвещение.

scroll back to top

продължава>

 

Краен срок за регистриране в ЕСТИ - 30 септември 2019 г.

Единна система за туристическа информация

     30 септември 2019 г. е крайният срок за регистриране в ЕСТИ

     Уважаеми дами и господа,

     От 1 октомври 2019 г. всички хотелиери, включително физическите лица, които предоставят настаняване в стаи за гости, къщи за гости и апартаменти за гости, трябва да подават информация към Единната система за туристическа информация (EСТИ) съгласно изискванията на чл. 116, ал. 5 от Закона за туризма.           

     Напомняме Ви, че 30 септември 2019 г. е крайният срок за регистриране на профил в ЕСТИ на лицето, извършващо дейност в обекта (ЛИДО).

scroll back to top

продължава>

 

Страница 21 от 265

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

февруари 2020
пвсчпсн
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829