НачалоИкономически дейностиТуризъмУредбаЗадължения на хотелиерите и ресторантьорите

Задължения на хотелиерите и ресторантьорите

Задължения на хотелиерите и ресторантьорите

ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ХОТЕЛИЕРИТЕ И РЕСТОРАНТЬОРИТЕ:

 

Всяко лице, извършващо хотелиерство  и/или  ресторантьорство е длъжно:

 

  • да предоставя туристически услуги, отговарящи на изискванията за определената категория на обекта;
  • да извършва съответната дейност само в категоризиран туристически обект;
  • да постави в близост до входа на туристическия обект табелата за звездната категория и табела с информация за наименованието и седалището на фирмата, работното време на обекта, имената на лицето, управител на обекта;
  • да спазва българското законодателство, уреждащо престоя на туристи на територията на РБългария;
  • да обяви цените на нощувките и на другите предлагани услуги чрез ценоразпис, поставен на видно за потребителите място, в близост до рецепцията и във всяка стая;
  • да състави ценоразписи: лист-меню за кухненската и сладкарската продукция, и карт-меню за алкохолни и безалкохолни напитки със съответните продажни цени и грамажи;
  • да обявяви цените на предлаганите услуги в левове, изписани четливо и разбираемо, и да не  въвежда потребителите в заблуждение;
  • за всяка продажба се издава документ, който съдържа данни за датата на продажбата, вида на услугата и цената;
  • да сключва договори само с туроператори, туристически агенти, хотелиери и ресторантьори, удостоверили правото си да извършват съответния вид туристическа дейност;

 

scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

Moneta Sozopol-s

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

септември 2017
пвсчпсн
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930