Начало

Уникални артефакти от Созопол- основин акцент в Националната археологическа изложба „Българска археология 2016“

 

soz-prez-2Златна огърлица, 2 изящни обици с лъвски глави от елинистичната епоха на Аполония Понтика, 6 листа от погребален лавров венец и 2 златни копчета от средновековието са само част от артефактите, разкрити в Созопол, които участват в десетата юбилейна Националната археологическа изложба „Българска археология 2016“. Откритите от археолозите през миналата година предмети по време на спасителни разкопки удивляват със своята изящност и впечатляват със уникална и рядко срещана фрагментираност , характерна за античната история на Созопол.

scroll back to top

продължава>

 

Успех за българския туризъм! Созопол се класира на 6-то място в Европа

Само преди час приключи кампанията Добрите европейски дестинации European Best Destinations /EDEN/, в която честта на родния туризъм блестящо защити Созопол.

Черноморската перла е класирана на 6 место сред 20-те участници в класацията, като оставя зад себе си европейски дестинации като Виена, Мадрид и Париж. Активността на гласувалите за Созопол от цял свят донесе още едно признание за българския туризъм.

scroll back to top

продължава>

 

Покана за консултации за определяне на съставите на СИК Созопол за предстоящите на 26 март 2017 г. избори за Народно събрание

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

 

Уведомяваме Ви , че на 13 февруари 2017 г., от 11.00 часа, в кабинета на кмета ще се проведе консултация за определяне съставите на СИК Созопол за предстоящите на 26 март 2017 г. избори за Народно събрание с представителите на партиите и коалициите, които са участвали в изборите за народни представители на 5 октомври 2014 г. и са имали парламентарна група в Народното събрание към 24.01.2017 г.

scroll back to top

продължава>

 

Страница 2 от 309

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.